Dug za vlasništvo

Bez autora
Mar 28 2011

Ukoliko država pristane da kragujevačkoj firmi Metal sistemi „oprosti“ dug za neplaćeni porez, to preduzeće bi već do kraja nedelje moglo da bude u rukama države, čime bi bila okončana agonija ove kompanije. Od tri opcije za realizaciju odluke Vlade o podržavljenju Metal sistema dve su otpale nakon pregovora sindikalne delegacije te firme sa nadležnima u Ministarstvu ekonomije. Varijanta o podržavljenju na osnovu novog dogovora sa njegovim bivšim vlasnikom Dragoljubom Radulovićem otpala je već u Ministarstvu, jer država nije mogla da prihvati njegov zahtev da mu se otpiše hipoteka nad imovinom fabrike, koja bi ostala u njegovom vlasništvu.

Dug za vlasništvoUkoliko država pristane da kragujevačkoj firmi Metal sistemi „oprosti“ dug za neplaćeni porez, to preduzeće bi već do kraja nedelje moglo da bude u rukama države, čime bi bila okončana agonija ove kompanije.

Od tri opcije za realizaciju odluke Vlade o podržavljenju Metal sistema dve su otpale nakon pregovora sindikalne delegacije te firme sa nadležnima u Ministarstvu ekonomije.

Varijanta o podržavljenju na osnovu novog dogovora sa njegovim bivšim vlasnikom Dragoljubom Radulovićem otpala je već u Ministarstvu, jer država nije mogla da prihvati njegov zahtev da mu se otpiše hipoteka nad imovinom fabrike, koja bi ostala u njegovom vlasništvu.

Mogućnost podržavljenja putem radnog stečaja odbacili su i radnici tog preduzeća, koji su tada ocenili da bi promena vlasničke strukture firme trajala predugo, sa neizvesnim ishodom. Ostala je opcija da se odluka Vlade od 3. februara o podržavljenju Metal sistema koju je bivši vlasnik Dragoljub Radulović zaustavio zbog pravnog propusta u ugovoru, realizuje upravo na osnovu tog ugovora. A neophodno je i da se reguliše dug za neplaćene poreze i doprinose u iznosu od oko 50 miliona dinara.

- Naša firma lokalnoj samoupravi duguje 20 miliona dinara i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović nam je obećao da će da otpiše taj dug. Ostaje i da država otpiše dug od 30 miliona dinara na ime neplaćenih poreza na zarade zaposlenih, rekao je za naš list predsednik sindikata Metal sistema Miloš Tanasković. On tvrdi da će o tome biti razgovara sa nadležnima u poreskoj upravi i ukoliko se sa njima dogovore o otpisu duga, Vlada bi taj dogovor trebalo da verifikuje u četvrtak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik